Mobil Készülékbiztosítás kisokos

- Megéri, nem éri meg?
- Vásárlás után is köthetjük?
- Szolgáltatónál, vagy máshol is lehet?

Jelenleg - csak a lakossági ügyfelek köthetnek a Telenornál kéeszülékbiztosítást, és azt is csak a készülék megvásárlásakor! Utána már a szolgáltatónál nem lehet biztosítást kötni. Vállalati ügyfelek esetében ez a lehetőség várhatóan 2019. decemberében lesz elérhető.

Mindenki köthet biztosítást azonban a vásárlást követően is más biztosítóknál, például a www.businessbox.hu oldalon.

De vajon megéri-e?

Példának okárért vegyünk egy iPhone 11 128GB-os készüléket. Ezt listaáron 300.000 Ft felett vehetjük meg a szolgáltatótól. Egy kijelző csere a SmartClinic hozzáértő szakemberei által 99.000 Ft, más helyen akár 130.000 Ft is lehet, az Apple szervizben ennél jóval több.

A Telenor esetében

ha a készülékre a BASIC csomagot választjuk, havi 3190 Ft-ért akkor 24 hónap alatt 76.560 Ft-ot fizetünk. Emelett törés esetén 36.000 Ft önrészt is ki kell pengetni. Ez összesen 112.560 Ft. Ez több, mint egy kijelzőcsere ára. tehát akkor éri meg, ha legalább 2 törésünk lesz, vagy komolyabb probléma miatt több alkatrészt, vagy az egész telefont cserélni kell.

A Businessbox megoldása

ezzel szemben 2 év alatt 39.900 Ft-ba kerül, egy összegben - részletfizetésre van lehetőség. Itt figyelni kell, hogy olyan biztosítást válasszunk, amely a töréseket is fedezi, pl, "Baleseti" vagy "Exclusive". Ebben az esetben az első alkalommal az önrészünk 25.000 Ft lesz, tehát egy kijelzőcsere összesen 64.900 Ft lesz. A második alkalommal az önrész már 50.000 Ft. Ez azért alacsonyabb, mint egy kijelzőcsere ára, nem beszélve arról, ha a meghibásodás komolyabb, és több alkatrészt is érint.

Szempont lehet még az idő. Ha évente új telefont veszünk, és egy évre szerződnénk, akkor is 39.900 a díj, nem lehet csökkenteni a biztosítási időszakot. De még így is olcsóbb, mint a Telenor biztosítása, ami 74.280 Ft lenne 1 évre.

Az olcsóbb készülékekre a biztosítás is olcsóbb - a szerviz még drágább lehet! Gyorsan eloszlatnám azt a tévhitet, hogy az olcsóbb készülékek szervizelése olcsóbb lenne. Az olcsóbb készülékek szervizelése gyakran még drágább is lehet, mint azoké a típusoké, amikből nagyon sokat adnak el, így a szervizek kénytelenek versenyezni a többi szervizzel. A ritkább készülékek esetén nem csak hogy drága a szervizelés, de gyakran az alkatrészek csak rendelésre, több hét alatt elérhetőek. Így ezekre is megfontolandó egy biztosítás kötése.

Jó mérlegelést!

Tamás

© 2015 BY KEDVEZMÉNYBANK.

email:  info kukac kedvezmenybank.hu

A "Kedvezménybank" elérhetőségei:

Telefon: 06-20-623-7230

Iroda cím: 1138 Budapest, Sólyatér utca 9.

weblap: www.ingatlanwebdesign.hu

FOLLOW

Facebook